Условия за ползване на Stomatolozi.BG Затвори
Stomatolozi.BG

Зъболекари България онлайн

Намерете най-пълната и прозрачна информация за българските стоматолози и изберете при кого да отидете

Как да изберем детски зъболекар?

автор: Администратор 17.10.2012 02:56
Редактирай статията
Пораснали сме, слушайки родителите си да ни казват да мием зъбите си поне по два пъти на ден, но освен това е добре някой професионалист от време на време да се грижи за устната ни кухина. Една от най-високоприоритетните задачи на всеки родител, е да подсигури на детето си защита на зъбите. Както посещаваме личния си лекар при всякаква болест, така трябва да посещаваме и зъболекаря на детето си редовно.

Причината защо е необходимо да изберем правилен детски зъболекар, вместо просто зъболекар, е че детските зъболекари са много по-добре подготвени и квалифицирани да се справят с проблемите на детските зъби. Те познават устните проблеми, с които децата се срещат, и са добре екипирани да се преборят с тях. Те минават през специални обучения и образование, за да придобият титлата „Детски зъболекар”.

Близо до Вас вероятно има няколко детски зъболекаря. Но за да бъдете сигурни, че ще изберете правилния такъв, ще трябва да вземете няколко неща предвид.

Най-важното – трябва да изберете зъболекар, с когото Вашето дете се чувства добре. Можете да изберете мъж или жена, в зависимост от това какви са предпочитанията на детето. Необходимо е детето да се разбира със зъболекаря си и да имат пълноценна комуникация. След като изберете пол на зъболекаря, можете да продължите да стеснявате кръга на „заподозряните”.

Следва да проучите опита и квалификацията на зъболекарите, които имате предвид. Ще трябва да проверите къде даденият зъболекар е получил образованието си, колко често посещава различни практични курсове и семинари, специализирал ли е в детската стоматология и т.н. Всички тези фактори ще Ви наклонят към правилния избор. Очевидно ще бъде трудно да се намери кандидат, който е видимо много по-добър от останалите.

Следващ фактор е цената. Трябва да можете да си я позволите. В повечето случаи здравните осигуровки трябва да покрият тези разходи, но в случай, че това не е така, трябва да се внимава. Разгледайте ценоразписа на услугите на зъболекаря.

Бъдете сигурни, че зъболекарят, който сте избрали, е близо до Вас географски.

Stomatolozi.BG ще Ви помогне във всичко това с обективна, прозрачно представена информация.

Препоръчително е да направите една предварителна среща с него/нея. На тази среща ще имате още един шанс да прецените дали сте направили правилния избор. Вземете детето с Вас и проверете дали се разбират.