Условия за ползване на Stomatolozi.BG Затвори
Stomatolozi.BG

Събития, семинари, конгреси за Зъболекари

Тук можете да получите навременна информация за  минали и предстоящи събития

Инфодент ООД и Съюзът на зъботехниците в България
с подкрепата на Български зъболекарски съюз

ОРГАНИЗИРАТ

Колоквиум за зъболекари и зъботехници
15-16 ноември гр. Трявна,  хотел КАЛИНА ПАЛАС****

СИЛАТА Е В ЕКИПНАТА РАБОТА

Днес непрекъснато се разработват нови техники, които не винаги се увенчават с успех, тъй като не са съобразени с факта, че хармонията на възстановяването се постига посредством съвместната работа между клиничния, лабораторния екип и участието на пациента.
Все повече се усъвършенстват и техниките на компютърно-асистираното лечение на което е посветен и вторият ден от лекционната ни програма

ПРОГРАМА:

15 ноември 2013 г. /петък/

08.30 – 09.30 ч. – Регистрация

09.30 – 10.00 ч. – Откриване

10.00 – 12.00 ч. - Стратификационна техника с композити при директни възстановявания в дисталния и фронталния участък. Представяне на клинични случаи за възстановявания в дисталния сектор, както и клинични случаи за комплексно възстановяване на фронта и на един фронтален зъб. – Д-р Антонело Демартис, Dr. Antonello Demartis /Италия/

12.00 – 12.30 ч. “DENTSPLY Implants – синоним за цялостно имплантологично лечение”  – Димитър Марков

12.30 – 14.00 ч. – Обедна почивка

14.00 – 15.30 ч. – Кога коронките и мостовете са по-високи в устата?Откъде идва отклонението и кой е отговорен за това: зъболекарят или зъботехникът. Ос на въртене на горна челюст. Кратка анатомия на горночелюстна става. Концепция за лицева дъга. Оклузални взаимодействия. Артикулатор – защо ни е необходим?  д-р Станка Пеева и зъботехник Красимир Дочев

15.30 – 16.00 ч.  – Кафе пауза

16.00 – 17.00 ч.  – Иновативни технологии в имплантологичната протетика. д-р Павлов и зъботехник Бисер Димитров - клиника ЕО Дент

17.00 – 17.20 ч.  – фирмена презентация W&H

17.20 – 18.20 ч. – Критерии за постигане на естетични и функционални реставрации – Димитър Шереметски

16 ноември 2013 г. /събота/

9.00 – 10.30 ч. – Дентална фотография – кабинет/лаборатория. Измерване на светлината и определяне на експозицията – Георги Неделчев и Милен Чальовски

10.30 – 12.30 ч. – Дигитализиране на цялостния процес на зъболечение – от снемане на данни с дигитална лицева дъга в клиниката до изготвянето на имплантатните надстройки с CAD/CАМ система в лабораторията. Д-р Симоне Дреф, Улрих Радлер /Германия/, ‘Шутц Дентал’

12.30 – 13.30 ч. – Обедна почивка

13.30 – 14.30 ч. – Възможности на системата CAD/CAM при изработване на надимплантни конструкции – Валентин Таков

14.30 – 15.00 ч. – Фирмена презентация на Евгени Стефанов

15.00 – 15.30 ч. – Кафе пауза

15.30 – 17.30 ч. – Дигитализиране на данните от изследването на оклузията – първи резултати – Д-р Иван Минчев

17.30 – 18.00 ч. – Дискусия

ЦЕНИ И РЕГИСТРАЦИЯ

17 ноември 2013 г. /неделя/ В рамките на колоквиума ще се проведе:

ПРАКТИЧЕСКИ ФОТОГРАФСКИ КУРС – 2-ро ниво
Максимум участници – 12
Водещи курса: Г. Неделчев, М.Чальовски
Такса –  168 лв.
9.00 ч. – Начало на курса
1. Работа с макро обективи и макро светкавици
- Мащаб на изображението, методи за макрофотографиране, критерии за избор на макро обектив и макро светкавица
2. Измерване на експозиция и контраст по отразена и падаща светлина (с помощта на сива карта и външен светломер)
– Предимства и недостатъци на двата метода
- Определяне на правилния бял баланс с помощта на сива карта
3. Контролиране на контраста с помощта на светкавица и отражател
4. Контролиране на структурата на зъба чрез ъгъла на падане на светлината
5. Метод за постигане на желаната дълбочина на острия фокус (стакване)
Това ниво ще даде възможност на денталните специалисти да получат  правилна перспектива, контрол върху контраста и фокуса, както и ясно диференциране на отделните материали използвани в денталната медицина и зъботехниката. Такъв тип снимки са удобни за демонстрация на интересни случаи, както пред пациентите, така и на семинари и конгреси. Снимките водят и до постигане на по-добри естетични резултати при екипната работа зъболекар/зъботехник.

ЦЕНИ И РЕГИСТРАЦИЯ

КОНТАКТИ:Инфодент, Галя Начева, тел. 02/963 45 43; 02/963 05 44; GSM: 0898 45 26 85; 0885 11 76 84; e-mail: infodent@infodent.bg


БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ помага здравеопазването да бъде качествено и модерно

Това заявява Ивайло Иванов, управител на Агенция Булгарреклама

            - Г-н Иванов, месец ни дели от 47-ото издание на международната изложба БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ (15-17 май).  Как върви подготовката на изложението?

            Дългогодишната история на международния форум показва, че в медицината, за която говорим, прогресът се развива ежедневно и в много направления.
Лекарите и денталните лекари непрекъснато са атакувани от нововъведения, за които трябва да бъдат преди всичко информирани и след това да приложат и в своята практика. Изложбата е най-краткият път за запознаване с новите и оригинални продукти и услуги в бранша, за попиване на чуждия опит, за повече знания и усвояване на добрите практики. Затова фирмите са се убедили, че ако си активен в Булмедика/Булдентал, ефекта от участието или посещението на инициативата нараства многократно.
Наистина важно е да имаш още месец за такова крупно събитие, но ние вече сме готови със схемите за настаняването на участниците – близо 160 фирми от страната и от десетки други държави. Имаме и нови около 30 компании, които ще представят в залите на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ своите експонати за първи път. Нова техника, апарати, нови технологии, успешни резултати в медицинската и особено в денталната практика – те ще изпълнят изложбените и конгресните зали на Интер Експо Център.

  • А тази година какво да очакват специалистите от програмата на изложението?

 

            Медицинската общност е отворена, прогресивна, тя не само създава, но обича и да прилага откритията и новостите в медицината от различни краища на света.
Затова и тази година планираме събития, които ще оставят следа в живота на съсловните организации, на техните членове, на участниците и посетителите на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ.
Събитие, което ни ангажира по особен начин, е провеждането на 25-ата годишна юбилейна среща на Европейското дружество по дентална ергономия (European Society of Dental Ergonomics - ESDE). Страната ни за първи път е домакин на инициатива от такъв ранг в областта на денталната ергономия в лицето на Българската научно-изследователска група по дентална ергономия.
Всеизвестно е например, че денталната медицина е много бързо развиваща се област. Тя е модерна област. Затова тази година с нашия медиен партньор Dental Tribune в програмата включихме симпозиума на Dental Tribune Study Club – една от инициативите на тази онлайн общност, която дава нови перспективи и налага нови стандарти в обучението и общуването на денталните лекари по цял свят. Чрез участието си тук фирмите изложители имат голям шанс с презентации да привлекат вниманието към своите продукти и услуги.
Или по-широката тема за здравето, за превенцията и колко е важна здравната култура на хората. В тази насока на всички посетители – специалисти и неспециалисти, ще предложим безплатни скринингови изследвания – за хепатит В и С, метаболитен синдром и сърдечносъдов риск, измерване на дишането. Националната пациентска организация четвърта година е партньор на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ в тази кауза за борба със социалнозначими заболявания.
Тази година за хората, които се грижат за нашето здраве и за лечението на пациентите имаме специална инициатива. За първи път за посетителите - здравни специалисти, организираме томбола с 5 парични награди. Всяка от тях е на стойност 3 хил.лв., а печелещият ще може до 1 октомври т.г. да закупи с ваучер техника, материали или други продукти от фирмите изложители на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ.
Желанието ни е да бъдем мост, да стимулираме и подпомогнем както фирмите с техните продукти, така и работещите в системата на здравеопазването. Това, което ограничените средства и други пречки не позволяват, ние се опитваме да облекчим с повече и полезни контакти и съдействие. Трайна е амбицията ни БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ да помага здравеопазването да бъде качествено и модерно.

 

Повече информация за изложбата на www.bulmedica.bg

Dental Marketing and Management - отново! Този път на 17 Март 2013г.

В момента правим и промоция на таксата: 

Харесайте страницата на Dental Marketing & Management във фейсбук http://www.facebook.com/pages/Dental-Marketing-Management/352537241505367?fref=ts и ще получите 40% отстъпка от таксата за едно посещение на семинара на 17 март 2013г. Вместо 150,00 лева -плащате 90,00лв.

Dental Marketing and Management ще Ви научи как да управлявате успешно и дългосрочно бизнеса си, да привличате нови клиенти и да запазите настоящите.

Професионални идеи и съвети за:
- успешен дентален маркетинг
- ефективна комуникация лекар-пациент, изграждане на взаимно доверие
- денталната практика в интернет
- управление на финансите
Много полезна информация и реални примери от практиката.
Лекторите са хора с богат опит и доказали се професионалисти в практиката.

Обучение по маркетинг, мениджмънт, комуникация и реклама, предназначено за:
- дентални лекари
- мениджъри на стоматологични клиники
- за маркетинг специалисти в стоматологични клиники
- за студенти по дентална медицина

 

дентален семинарсеминар за зъболекаримаркетинг и мениджмънт за стоматолозилекции за зъболекари на дентал мийтинг
как да привлечем повече пациенти
дентал маркетинг и мениджмънтдентална практика в интернетлектор по маркетинг за зъболекари
Кликни върху снимката, за да я увеличиш.

http://dental-mm.bg/

БУЛМЕДИКА / БУЛДЕНТАЛ 2013

МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ ЗА  ИНОВАЦИИ В МЕДИЦИНАТА

От 15 до 17 май 2013 г. в Интер Експо Център - София, България, ще се състои 47-ата международна специализирана изложба БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ.
Тя е едно от най-авторитетните събития в областта на медицината в Югоизточна Европа и по традиция се провежда под патронажа на Министерството на здравеопазването на Република България. Инициативата има подкрепата на съсловните организации Български лекарски съюз и Български зъболекарски съюз.

БУЛМЕДИКА отново ще представи съвременна техника и нови генерации апаратура за лечебната дейност, иновативни системи и апарати за по-висока прецизност в диагностиката, лабораторно оборудване и консумативи за отделни медицински практики, за спешна медицинска помощ, профилактика, ортопедия и рехабилитация, помощни средства с различно клинично приложение и т.н.
БУЛДЕНТАЛ с направленията зъболечение и зъботехника представя най-новото оборудване, апаратура и инструменти за дентални, лекарски, козметични кабинети и за зъботехнически лаборатории, стоматологични и зъботехнически материали и консумативи, обзавеждане за рентгенови и зъболекарски кабинети, продукти за оралната хигиена и др.
През цялата си дългогодишна история БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ се радва на изключителен интерес от страна както на български, така и на чуждестранни участници. На предходното издание 212 директни изложители представиха продуктите на 976 компании от 45 страни. Изложението беше посетено от над 12 хил. професионалисти от здравната сфера.

изложение стоматологияфорум за зъболекарибулмедика форум

За повече информация: www.bulmedica.bgСофия Дентал Мийтинг 27-30 Септември 2012 г.

София Дентал Мийтинг е ежегоден висококачествен конгрес за стоматолози - най-голямото и значително събитие в сферата за България. Тази година присъстващите бяха около 1100 души. Присъствието на този конгрес Ви гарантира две неща: а) Вие със сигурност сте част от каймака на стоматологичната професия и б) със сигурност ще останете сред най-добрите в професията си - на СДМ можете да преминете няколко практически курса, множество лекции както от български, така и от чуждестранни лектори; ще се запознаете с най-новите материали и апаратура; ще се срещнете с много Ваши колеги и ще си прекарате невероятно.

Екипът на СДМ работи почти целогодишно, за да организира това тридневно мероприятие и на символичната цена, за която можете да си подсигурите участие, наистина си заслужава да присъствате там.

От Stomatolozi.BG ще се погрижим да Ви съобщим датата за София Дентал Мийтинг 2013 и да Ви дадем възможност да си запазите място за участие.

зъболекари на конгресстоматологи на сдмсофия дентал мийтинг практическо учениесеминар стоматологиязъболекарски семинарсофия дентал мийтингзъболекари семинар софияпрактика по стоматологиялекции стоматологиязъболекари практикуват
Кликни върху снимката, за да я увеличиш.

http://sdm.bg/

 

Dental Marketing and Management - първо събитие

Конкуренцията сред зъболекарите става все по-изострена, пациентите изискват все по-качествена услуга, а зъболекарите стават все повече и повече. Как да изпъкнем сред останалите, и да направим баланса между специалист по стоматология и предприемач, който се опитва да си намери повече клиенти? Дентал Маркетинг и Мениджмънт семинарът ще Ви покаже как да рекламирате успешно качествената си услуга.

Dental Marketing and Management се състои през един-два месеца, затова четете редовно и не пропускайте възможността да се запишете. По-долу е линкът към техния сайт.

дентален семинарсеминар за зъболекаримаркетинг и мениджмънт за стоматолозилекции за зъболекари на дентал мийтинг
как да привлечем повече пациенти
дентал маркетинг и мениджмънтдентална практика в интернетлектор по маркетинг за зъболекари
Кликни върху снимката, за да я увеличиш.

http://dental-mm.bg/